Netradiciška netradicinė diena

Vasario 10 d. mokykloje vyko jau tradicine tapusi Kalbų ir socialinių mokslų diena ir Valstybės atkūrimo dienos paminėjimas.

Ikimokyklinukai šią dieną praleido prasmingai: gamino trispalves širdeles, kuriomis papuošė mokyklos fojė.  Priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai darė ne tik širdutes, bet ir vėliavėles.

Pradinių klasių mokiniai iš pradžių dalyvavo mokytojų surengtame dailyraščio konkurse „Tau, Lietuva“, skirtame Lietuvių kalbos dienoms paminėti. Vėliau prasidėjo pačios įvairiausios veiklos: animacijos dirbtuvės, klasės puošimas pačių gamintais malūnėliais, knygos „Kuriu knygą Lietuvai“ gaminimas, apyrankių pynimas, piešinių piešimas, užsiėmimus vedė Šeštokų miestelio bibliotekininkė V. Labenskiene su mokyklos bibliotekininke – kalbėjosi apie garsųjį poetą S. Gedą, skaitė gražiausias įvairių poetų eiles apie Lietuvą, tėvynę, tėviškę. Taip pat pradinių klasių mokiniai dalyvavo protmūšyje „Lietuvos istorijos žinovas“.

5–4g klasių mokiniai taip pat nenuobodžiavo: dalyvavo grindų riedulio turnyre, skirtame Lietuvai, paminėjo Lietuvos 105-ąjį gimtadienį tinklinio aikštelėje, anglų k. pamokų metu atliko įvairias skaitymo suvokimo užduotis, kurių atsakymai „atrakino“ galimybę pereiti vis į kitą lygį, kol galiausiai įveikė pabėgimo kambarį, apie S. Gedą, laisvos Lietuvos šauklį, kuriam šiemet būtų sukakę 80 metų, papasakojo mokyklos bibliotekininkė A. Vaišnienė, vyko pilietiškumo pamokos „16 gražiausių palinkėjimų Lietuvai“, viktorina „Lietuviais esame mes gimę“, užsiėmimai „Kaip aš pažįstu Lietuvą“, „Lietuviško žodžio skambesys“, „Laisvės kaina. Savanoriai“, „Moki žodį – žinai kelią“, vyko langų dekoravimo užsiėmimai, taip pat mokiniams teko įveikti „Skaitmeninio muziejaus“ užduotis, kad paspruktų ir tikro pabėgimo kambario, na, ir pagaliau visi Mokinių tarybos buvo pakviesti sudalyvauti virtualiame protmūšyje.

Visą įdomią netradicinę dieną vainikavo muzikos mokytojų parengta meninė programa.

Daugiau įdomių kadrų rasite čia.

Komentavimo galimybė išjungta.