Birželio 1-osios linksmybės

Birželio 1-ąją Šeštokų mokykloje nuo pat ryto virė darbai. Progą turėjome neeilinę – po ilgo karantino laikotarpio susirinkome švęsti. Kaip vėliau sakė šventės vedėjai Gerda ir Alanas, „susikaupė daug progų švęsti“: Vaikų gynimo diena, mokyklos gimtadienis, artėjanti Tėčio diena, vasaros sutiktuvės, o visa tai tilpo Bendruomeniškumo dienoje.

Pirmiausia buvo įgyvendinta dovanos mokyklai idėja – kiemelį papuošė kiekvienos klasės, Mokyklos tarybos, mokytojų, administracijos dovanotos hortenzijos. Kai visi krūmai paaugs ir sužydės, bus smagu ir patiems pasigrožėti, ir kitiems parodyti.

Nuo 12 valandos visa mokyklos bendruomenė bei mokinių tėveliai rinkosi antrojo aukšto fojė, kur Mokyklos himnu prasidėjo šventinis renginys, visus susirinkusius sveikino direktorė A. Burbaitė. O paskui – linksmybės: „Cirko pasaką“ sekė pirmokai, ikimokyklinukai dainavo dainą „Tėtės ūsai“, linksmą dainą tėčiui skyrė ir pirmokai, pasirodė ir mūsų mokyklos bei Krosnos kultūros namų meninės raiškos studijos „Mozaika“ šokėjai, Gabrielė ir Beatričė dainavo apie trapų drugelį, Samanta visus pajudėti kvietė dainuodama apie boružėlę septyntaškę, o Nojus – apie „Audi – svajonių mašiną“, ketvirtokai Vilius, Smiltė, Ugnė, Aleksas ir Danielius deklamavo eiles apie mokyklą, o šventinį koncertą daina simbolišku pavadinimu „Mes norim“ baigė Samanta ir Ugnė. Ačiū Meno mokyklos Šeštokų skyriaus mokytojai Violetai Česnulytei.

Būtent šią dieną šioje šventėje direktorė padėkomis ir simbolinėmis dovanomis apdovanojo veiklias, prie mokyklos gerovės prisidedančias mamas: Agnę Ravaitienę ir Daivą Malinauskienę, Ingą Voskienę, Virginiją Macenkienę, Ramintą Mitrikevičienę, Onutę Grubienę, Oksaną Zdančiukienę, Violetą Pliuskienę, Reginą ir Rūtą Petrauskaites, Sigutę Zaveckienę, Iriną Skugorovą, bei žmogų, kasmet prisidedantį prie mokyklos aplinkos nuspalvinimo įvairiausiais žiedais – Zigmą Naujokaitį. Gaila, kad kai kurie asmenys negalėjo dalyvauti renginyje, tačiau pasirūpinta, kad padėkos ir dovanos juos pasiektų.

Taip pat šventinio renginio metu visi buvę scenoje, padedami Austėjos, atliko dar vieną darbą – sudėliojo ant mokyklos herbo spindulėlius ir taip dar kartą įrodė bendrystę.

Tuo viskas nesibaigė – vėliau vaikai ir šventėje dalyvavę tėveliai buvo pakviesti užsiimti įvairiomis veiklomis – piešimu, šokiais, dalyvauti smiginio ir tinklinio turnyruose arba tiesiog pabendrauti.

Paskutinis Bendruomeniškumo dienos akcentas – vaišės ir bendravimas skanaujant arbatą, pyragus, sūrį, sumuštinukus, vaisius, patiektus ant didžiulio alyvinio stalo.

Smagu, kad mūsų tiek daug, kad esame taip linksmai nusiteikę ir kad pagaliau galime VISI KARTU būti mokykloje!

Komentavimo galimybė išjungta.