Išvyka susipažinti su darbo pasauliu

 Mokiniai jau 9 klasėje  susipažįsta su darbo pasauliu, verslo aplinka, sužino apie ūkio šakų plėtojimo tendencijas regione, perspektyvias Lietuvos ūkio šakas ir taip įtvirtina turimus ir ugdo naujus kūrybinius ir praktinius gebėjimus, padeda orientuotis rinkoje kaip vartotojui ir  apsispręsti renkantis profesiją.

                       Su Lietuvos ūkio šakomis mokiniai susipažįsta aktyviai, todėl ugdymo procese rekomenduojama ne tik naudoti vaizdo medžiagą, informacines komunikacines technologijas, bet ir apsilankyti verslo aplinkoje arba mokykloje rengti susitikimus su profesinių mokyklų, pramonės ar paslaugas teikiančių įmonių, verslo  atstovais. Mūsų mokyklos devintos  klasės mokiniai spalio 9 d. taip pat vyko į mokomąją išvyką, kurios metu lankėsi UAB Megrame Langai,  Vidmanto Žilinsko IĮ Lentpjūvėje, kur  buvo supažindinti  su medienos apdorojimu, perdirbimu, plastiko langų, durų bei jų priedų gaminių asortimentu, gamybos technologijomis. Aiškinosi kokių specialistų reikia šiose  gamybos srityse, ką turėtų studijuoti norėdami dirbti šiose  įmonėse ar renkantis panašią darbo sritį. 

                      Taip pat lankėsi Lazdijų policijos komisariate, kuriame specialistė Renata Ribinskienė vaizdžiai bei įdomiai mokiniams papasakojo apie teisėsaugos darbuotojų kasdienybę. Informavo kur studijuoti, norint tapti policininku, kokius dalykus pasirinkti laikant brandos egzaminus, kodėl verta rinktis sveiką gyvenimo būdą ir atsisakyti  alkoholio, tabako bei  narkotinių medžiagų.

                      Mokiniai išvykoje laiką praleido naudingai ir įdomiai, aktyviai domėjosi bei pateikė daug klausimų į kuriuos gavo išsamius atsakymus, todėl ne tik įgijo žinių, bet ir ugdėsi technologines kompetencijas. O iš UAB Megrame Langai parsivežė dar ir dovanų: po užrašų knygelę, šratinuką bei 2014 metų kalendoriuką, kuriuos, pasak įmonės vadybininko, naudos toliau gilindami jau turimas žinias.     Išvykoje mokinius lydėjo mokytoja R. Kulakauskienė.

Komentavimo galimybė išjungta.