Mokykloje kvepia Kalėdų laukimu!

2022 m. gruodžio 2 d. Lazdijų r. Šeštokų mokykloje vyko netradicinio ugdymo menų ir technologijų diena „Kalėdinės dirbtuvės“.

Pagal iš anksto parengtą veiklų planą į kalėdines dirbtuves pasinėrė visa mokyklos bendruomenė. Mokiniai kartu su mokytojais karpė kalėdiniais motyvais sukurtus karpinius ir pasistengė, kad nuotaikingi barzdoti nykštukai, apsupti snaigių, žiūrėtų per kiekvieną mokyklos langą. Taip pat spalvino medines nykštukų dekoracijas mokyklos lauko aplinkos puošybai.

Menų ir technologijos dieną „Kalėdinės dirbtuvės“ ikimokyklinukams suteikė daug džiaugsmo: vaikučiai patys gamino žaisliukus ir pasipuošė eglutę. O pasigamintomis snaigėmis puošė klasę.

O priešmokyklinės grupės vaikučių kalėdinis projektas – senis besmegenis. Vaikai darė sniego gniūžtes iš popieriaus, o po to sulipdė nuostabų besmegenį.

5–6 klasių mokiniai gamino ir kepė kūčiukus. Mokytoja V. Busilaitė papasakojo apie šių mažų kepinukų tradicijas, jų reikšmę, supažindino su Kūčių stalo patiekalais ir tradicijomis. Mokiniai patys minkė tešlą, kočiojo, pjaustė. Susitvarkę darbo vietas laukė, kol iškeps kūčiukai. Šią kepimo edukaciją vedė mokyklos valgyklos vedėja, MB „Ginarita“ direktorė Irena Zagurskienė.

Netradicinės dienos veiklas paįvairinome ir kitomis veiklomis – Advento vainiko pynimo edukaciją 1–2 klasėse vedė floristė, Rudaminos amatų centro meno studijos vadovė Inga Voskienė bei meno vadovė Dalia Uzdilienė. Be to, mokinukai dirbo ir kitokius kalėdinius kūrybinius darbelius, kurie tikrai nuteikia ramiam Kalėdų laukimui.

Be to, Marijampolės krašto ir Prezidento Kazio Griniaus muziejaus edukatorės vedė keramikos užsiėmimus „Minkysim, puodynėlę lipdysim“ 7–10 klasių mokiniams.

8–10 klasių mokinius Lazdijų jaunimo centro darbuotojos supažindino su taškavimo menu edukacijoje „Taškelių menas žiemos apsuptyje“. Spalvų gausa stebinanti edukacija leido dalyviams susipažinti su taškavimo technika. Naudojant trafaretus buvo sukurtos ir taškeliais išmargintos mandalos. Šis menas labai įdomus, tačiau, pasirodo, labai reikia kruopštumo. Bet džiaugtis turime kuo, nes mokiniams tikrai pavyko, darbeliai labai gražūs.

Prie mokyklos kalėdinio dekoravimo prisidėjo ir Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos 3gd ir 4gd klasių mokiniai.

Dienos renginiai ne tik padėjo sukurti kalėdinę nuotaiką mokyklos erdvėse, bet ir leido išbandyti naujas technikas bei patirti gerų emocijų bendraujant. Ačiū edukacijas vedusiems svečiams, dienos renginius planavusiems ir mokinius prižiūrėjusiems mokytojams, ypač dailės ir technologijų mokytojai J. Jasevičienei, technologijų mokytojui G. Mirijauskui, šokio mokytojai V. Česnulytei, pradinių klasių mokytojoms Ž. Stankevičienei, I. Bernatonienei, L. Kunigonienei, G. Dvilinskienei, priešmokyklinio ugdymo mokytojai A. Baranauskienei, ikimokyklinio ugdymo mokytojoms L. Šimeliauskienei ir S. Aliukonienei, visoms mokytojų padėjėjoms bei aptarnaujančiam personalui. 

Visą nuotraukų galeriją rasite čia.

Komentavimo galimybė išjungta.