„Kaip rėžti puikią kalbą“

„Puikus viešasis kalbėjimas gali padėti jums efektyviau perteikti savo mintis, įtikinamai argumentuoti, pasiekti gerų rezultatų.“ Džiugu, kad LMGG Šeštokų vidurinio ugdymo skyriaus ir Šeštokų mokyklos 9–4g kl. mokiniai turėjo susitikimą su viešniomis iš VDU – lektore, karjeros specialiste Daiva Pugevičiene ir marketingo ir komunikacijos specialiste Justina Šišaite.

Mokiniams buvo puiki galimybė išgirsti ir apie studijų galimybes, pasirinkimą VDU, kurias pristatė Justina Šišaitė. O ugdymo karjerai pamoka, kuri buvo integruota su lietuvių kalbos pamoka viešojo kalbėjimo tema „Kaip rėžti puikią kalbą“, kurią vedė lektorė Daiva Pugevičienė, suteikė mokiniams galimybę ekspromtu sukurti pristatymą.

Lektorė pamokė mokinius apie viešojo kalbėjimo svarbą, kūno kalbą ir būdus, kaip įveikti jaudulį kalbant viešai. Ji parodė mokiniams, kad ne tik žodžiai, bet ir kūno kalba gali turėti didelį poveikį komunikacijai ir bendravimui.

„Kūno kalba yra labai svarbi, kai kalbate viešai, – paaiškino lektorė. – Jūsų kūno kalba gali papildyti arba prieštarauti jūsų žodžių prasmėms. Todėl svarbu sąmoningai kontroliuoti savo judesius ir veido išraiškas, kad jūsų žinios būtų aiškiai perteiktos publikai.“

Kalbėdama apie jaudulį, lektorė pabrėžė, kad „praktikuodamiesi kalbėti viešai, galite mokytis valdyti savo jaudulį ir tapti įtakingesniu bei pasitikinčiu skaitytoju“. Ji akcentavo esmines klaidas, kurias dažnai darome kalbėdami viešai, ir kvietė mokinius išbandyti įgytas žinias praktiškai.

Karjeros specialistė Rasa Jušinskienė

Komentavimo galimybė išjungta.