Lietuvių kalbos dienos

Visą savaitę mokykloje tai šen, tai ten tai vieną, tai kitą dieną vyko įvairios veiklos, skirtos paminėti Lietuvių kalbos dienas.

Ne vieną dieną įvairiose mokyklos vietose kabojo „Žodžių medžiai“, į kuriuos visi norintieji rašė skambiausius, gražiausius, liūdniausius žodžius, tuos žodžius, kuriuos norėtų girdėti dažniausiai. Populiariausia mokinių sustojimo vieta – Gražiausių žodžių medis. Rezultatai įvairūs, kai kurie maloniai nustebino: kai kas dažniausiai norėtų girdėti žodį „ačiū“ arba „atleidžiu“, kažkam patys gražiausi žodžiai yra „mama“, „tėtis“, „myliu“ arba „ramybė“, kažkam skambiausias žodis pasirodė „namukas“ arba „labas“, o liūdniausias – „alkis“, „nenoriu“ ir pats „liūdesys“.

Taip pat turėjome ir Diktantų dieną – visų klasių mokiniai tądien rašė diktantus, paaiškėjo raštingiausi kiekvienos klasės mokiniai: penktokės Beatričė K. ir Gabija M., šeštokai Austėja P. ir Dorianas M., septintokės Saulė K. ir Miglė M., aštuntokas Paulius B., devintokės Brigita B. ir Ema Z., dešimtokė Agnė Š., vienuoliktokai Vaida V., Greta P. ir Andrius V., dvyliktokas Jokūbas P.

Be to, 8 ir 9 klasių mokiniai dalyvavo dispute, o šeštokai ir dešimtokai kūrė akrostichus ir miniatiūras. Taip pat vyresnieji dalyvavo filmo „Rimti pokalbiai“ peržiūroje.

 

Komentavimo galimybė išjungta.