Saugaus interneto savaitė

Vasario 10-15 d. minima saugaus interneto savaitė ,,Kurkime geresnį internetą kartu !” Mūsų mokyklos bendruomenė taip pat prisijungė prie šios iniciatyvos, kurios tikslas – atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugesnį, ypač vaikų ir jaunuolių, naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis.

Visą savaitę vyko šviečiamosios veiklos. 1-4 klasių mokytojos  moksleiviams pasakojo kaip saugiai ir kultūringai elgtis internete,  mokinukai piešiniais iliustravo ką naujo sužinojo. 9-10 kl. mokiniai  visiems priminė saugaus elgesio internete taisykles. 5-8 kl. moksleiviai atsakinėjo į ,,draugiškas internetas” testo klausimus, tikrinosi savo žinias, piešė piešinius.

Vasario 11 diena buvo paminėta bendradarbiaujant su Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Lazdijų rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūne Renata Ribinskiene. Su 7-10  klasių mokiniais pareigūnė dalijosi informacija apie socialinių tinklų saugumą, patarė kur kreiptis pagalbos, kaip pranešti apie žalingą turinį internete. Ačiū  pareigūnei Renatai už bendradarbiavimą. Visiems prisidėjusiems ačiū už iniciatyvos palaikymą. Naršykime saugiai!

IT mokytoja A.Kancevičienčė

Komentavimo galimybė išjungta.