Respublikinis tautosakos ekranizacijos konkursas

Gegužės 9 d. Kauno tautinės kultūros centre vyko respublikinio tautosakos ekranizacijos konkurso „Animuoju lietuvišką pasaką“ baigiamasis renginys ir apdovanojimai. Konkursui buvo pateikta 40 kūrybinių darbų –animacinių filmukų. Moksleiviai varžėsi 3 amžiaus grupėse. Jaunesniųjų grupė – tai 5–8 klasių mokinių filmukai, vyresniųjų grupė – 9–12 klasių mokinių filmukai ir mišrioji grupė – įvairiaus amžiaus ar didesnių grupių filmukai. Mūsų mokyklos mokiniai taip pat priėmė iššūkį ir dalyvavo konkurse.

Konkursui Gabrielė Zalieckaitė sukūrė animacinį filmuką „Puntuko akmens legenda“. Darbe pavaizduota Anykščių akmens Puntuko atsiradimo legenda. Kadrams nupiešti naudota programa „Fire Alpaca“. Ranka nupiešta daugiau kaip 100 animacijos kadrų. Filmuko įgarsinimui ir redagavimui naudota „VSDC Video editor“.

Justas Miliauskas animavo lietuvų liaudies patarlę „Nekask duobės kitam – pats įkrisi“. Darbas atliktas naudojantis „Pivot animator“ programa. Redagavimui ir įgarsinimui naudota „VSDC Video editor“ programa.

Ugnė Klimavičiūtė animavo pasaką „Du ožiukai ant lieptelio“. Iliustravimui ir įgarsinimui naudota „OpenShot video editor“ programa, piešiniai ir ožiukai koreguoti programa „Piešimas“.

Už gebėjimą naudojantis šiuolaikinėmis technologijomis atskleisti ir perteikti lietuvių liaudies išmintį, slypinčią liaudies kūryboje, savo krašto etninės kultūros gyvasties pajautą, dalyvavimą 2019 m. respublikiniame tautosakos ekranizacijos konkurse „Animuoju lietuvišką pasaką“ Justinas Miliauskas gavo padėką, Ugnė Klimavičiūtė pelnė publikos numylėtinio apdovanojimą, Gabrielė Zalieckaitė  laimėjo I vietą.

Džiaugiamės kūrybingais moksleiviais ir linkime sėkmės. Ačiū lietuvių kalbos mokytojoms Aldonai Rutkauskienei ir Aurelijai Paciukonienei.

Darbus galima pamatyti adresu http://ktkc.lt/2019/03/27/animacijos-balsavimas/

Informacinių technologijų mokytoja A. Kancevičienė

Komentavimo galimybė išjungta.