Medis ≈ žmogus

Lapkričio 29 d. devintokai rinkosi į dar vieną neįprastą pamoką – vyko integruota geografijos ir lietuvių k. pamoka „Medžių ir miškų tema lietuvių literatūros ir geografijos pamokose“, skirta S. Daukanto 225-ųjų gimimo ir A. Mickevičiaus 220-ųjų gimimo metinių paminėjimui.

Išgirdę pasakojimų ir informacijos apie šias asmenybes bei miško ir žmogaus sąsajas, mokiniai atliko praktines užduotis. Visų pirma teko perskaityti ištrauką iš S. Daukanto „Būdas senovės lietuvių, žemaičių ir kalnėnų“ bei A. Mickevičiaus poezijos ir apibūdinti, kaip buvo vaizduojamos senovės Lietuvos girios, ieškojo meninių priemonių, kuriose užfiksuoti miško įvaizdžiai, aiškinosi jų prasmę. Taip pat mokiniai kalbėjo apie pasaulio, Europos, Lietuvos miškus, gavę medžių šakeles turėjo nustatyti, kokio medžio dalys tai yra, atpažinti ir atrinkti būtent to medžio vaisius ar lapus.

Pamokos pabaigoje mokiniai apibendrino, kad veiklos buvo naudingos, mat sužinota apie lietuvių literatūros klasikus, sengires, pasimokyta atpažinti medį rudenį.

Geografijos mokytoja B. Jurkonienė,

lietuvių k. mokytoja A. Paciukonienė

Komentavimo galimybė išjungta.