Piliakalnių metus palydint

Kaip žinia, 2017-ieji paskelbti Piliakalnių metais. Piliakalniai yra baltų kultūros ir ankstyvosios Lietuvos valstybės simbolis, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valstybingumo liudijimas ir tautinio atgimimo sąjūdžio įkvėpimo šaltinis. Istoriją kuriame mes patys. Jos nenutrūkstantis tęstinumas priklauso nuo kiekvieno iš mūsų. Prisilietimas prie istorijos paminklų padaro mus aktyvia jos dalimi. Vaizduojamojo meno konkursas „Mano piliakalnis“ būtent tam ir buvo skirtas.
Projekto iniciatorius VšĮ „Žemaičių tapatybės institutas“ ir Lietuvos etninės kultūros ugdytojų sąjunga, konkurso partneriai – piliakalnių sąšaukos organizatoriai – Šiaulių gamtos ir kultūros paveldo apsaugos klubas „Aukuras“ pakvietė Lietuvos žmones keliaujant po Lietuvą fiksuoti jos piliakalnius. Pasirinktomis vaizduojamojo meno formomis ir technikomis konkurso dalyviai įamžino piliakalnio ar prie jo esančios gyvenvietės, šventvietės, kapinyno, pilkapio, senųjų kelių vietas.
Visi konkurso dalyvių darbai patalpinti virtualioje galerijoje http://www.lekus.lt/g/konkursas-mano-piliakalnis/
2 vietą konkurse užėmė Lazdijų r. Šeštokų mokyklos mokinys A. Mitrikevičius (mokytoja I. Bernatonienė), piešinyje užfiksavęs Rudaminos piliakalnį. Alano piešinys taip pat buvo daugiausia „Like“ sulaukęs dailės darbas. Konkursinis darbas pieštas netradicinės pamokos metu, kuri vyko ant Rudaminos piliakalnio, esančio Lazdijų rajone.

4 kl. mokytoja I. Bernatonienė

Komentavimo galimybė išjungta.