Paminėtas šimtasis valstybės gimtadienis

Lygiai prieš šimtą metų vasario 16-ąją tauta galų gale atsiduso tapusi nepriklausoma. Tiesa, mažai kas tikėjosi, kad tai taps realybe, tačiau į priekį vedė nesibaigiantis tikėjimas ir nesibaigiantys darbai. Minėdami šią iškilią šventę šiandien stengėmės uždegti vieni kitus tikėjimu, kad sunkiu ir atkakliu darbu, tikėjimu valstybės ateitimi išsaugosime laisvę ir sukursime gerovę, apie kurią svajojame! Renginį pradėjo Lietuvos valstybės vėliavą į sceną įnešę jaunieji šauliai.

Šią iškilią datą kartu su mokyklos bendruomene paminėti atvyko svečiai: Šeštokų parapijos klebonas Eugenijus Naujalis, Šeštokų seniūnijos seniūnė Lijana Audzevičienė, bibliotekininkė Vilija Labenskienė, Šeštokų kultūros namų kultūrinių renginių organizatorė Marijona Trampienė, Šeštokų mokyklos tarybos pirmininkė Raminta Mitrikevičienė.

Renginio vedėjai pakvietė visus kartu sugiedoti Lietuvos Respublikos himną. Įvairiais pasirodymais – eilėraščiais, dainomis, poetiniais montažais – Lietuvai linkėjimus išsakė visų klasių mokiniai. Gera buvo klausytis nuoširdžiai tariamų pradinukų žodžių, norėjosi kartu dainuoti su vyresniais ir jaunesniais dainininkais.

Šventėje mokiniai stengėsi ne tik išsakyti linkėjimus Lietuvai, bet ir apžvelgti mūsų šalies istoriją nuo 2018 m. vasario 16 d. įvykių, signatarų, vėliavos spalvų ir formos parinkimo, Šaulių sąjungos veiklos, okupacijos metų iki Atgimimo, Sąjūdžio, Baltijos kelio, Nepriklausomybės atkūrimo.

Taip pat renginyje vyko Mokinių tarybos iniciatyva surengti apdovanojimai. Žinoma, neliko nepagerbti ir pažangiausieji ir geriausiai mokyklą per pirmąjį pusmetį lankę mokiniai. Visus itin sužavėjo dramos būrelio nariai, suvaidinę spektakliuką „Kaip šuo ieškojo teisybės“. Taip pat besibaigiant renginiui svečiams, mokyklos bendruomenei išdalinti mokyklos laikraščio pavadinimu „(Ne)Vėjavaikiai“ pirmojo numerio egzemplioriai. Renginys baigtas optimistiškai, kaip dainavo M. Mikutavičius: „Kaip gyveni? Gerai!“.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja A. Paciukonienė

 

Komentavimo galimybė išjungta.