Mokiniai „Mokykloje 2017“

Lapkričio 25-oji, šeštadienis, Lazdijų r. Šeštokų mokyklos devintokams ir dešimtokams buvo neeilinis: ilgai laukę ir planavę, išsiruošėme į edukacinę parodą „Mokykla 2017“, vykusią Litexpo parodų rūmuose. Vykome į parodą ne kaip pasyvūs lankytojai, o nusiteikę turiningai, aktyviai ir įdomiai praleisti laiką, išbandyti įvairias inovacijas, dalyvauti įvairiuose konkursuose, atrakcijose ir edukaciniuose užsiėmimuose.

Atvykus į parodą, mūsų pirmiausiai laukė edukacinis užsiėmimas menų ir architektūros laboratorijoje „Linija, taškas, dėmė“. Panaudodami vienas svarbiausių meninės raiškos priemonių: liniją, tašką ir dėmę, mokiniai kūrė grafikos darbus. Kur kas sunkiau buvo patekti į edukacinį užsiėmimą išmaniųjų namų laboratorijoje tema „Išmaniųjų namų sistemos: veikimo principai, galimybės ir ateitis“. Mokiniai susipažino su išmaniųjų namų koncepcija, valdymo sistema, sužinojo, kaip kuriamos išmaniųjų namų sistemos, be to, praktiškai mokėsi konstruoti, užprogramuoti ir išbandyti keletą išmaniųjų namų komponentų: nuotolinę patalpos temperatūros ir oro drėgmės stebėjimo, patalpos apšvietimo ir šildymo sistemas. Pasirodo, programavimas nėra jau toks didelis „baubas“, kaip jį įsivaizduoja mokiniai. Užsiėmime dalyvavę jaunieji programuotojai buvo sužavėti savo sukurtais darbais, dalis jų net pradėjo galvoti apie karjerą šioje srityje.

Be edukacinių užsiėmimų, kuriuose dalyvavo visi ekskursijos dalyviai, mokiniai dalyvavo ir kituose eksperimentuose, susijusiuose su gamtos mokslais: bandė viena ranka suspausti kiaušinį, dalyvavo skysto azoto šou, ieškojo atsakymų į klausimus, kodėl nusivilkus vilnonį megztinį mūsų plaukai pasišiaušia, kiek galios turi šviesa ir iš ko ji padaryta, kaip mes galime sukurti garsą metaliniame vamzdyje be savo balso? Ne gana to, buvo galima išmokti valdyti robotus ir su jais atlikti tam tikrus veiksmus.

Edukacinės parodos „Mokykla 2017“ pasiūla patenkino net pačių išrankiausių mokinių poreikius: kam norėjosi aktyvios veiklos, buvo galima išbandyti savo fizinę jėgą, kas norėjo išbandyti interaktyviąsias technologijas – išbandė interaktyviąsias lentas ir kilimėlius, kam norėjosi pažinti skautišką veiklą – išmoko pinti apyrankes, megzti įvairius mazgus.

Įdomiai, aktyviai ir turiningai praleidę šeštadienį Vilniuje, mokiniai grįžo į gimtuosius Šeštokus su naujomis patirtimis, idėjomis, įspūdžiais, su nauju požiūriu į gamtos mokslus ir aktyvų laisvalaikį. Be patirčių, labai svarbu buvo kartu praleistas laikas, kuris artina, vienija ir buria mokinius. Išvyką į Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vykusią parodą „Mokykla 2017“ organizavo 9 klasės auklėtoja, ugdymo karjerai koordinatorė J. Vaičeskienė, 10 kl. auklėtoja G. Umbrienė ir fizikos mokytojas A. Kazakevičius.

Ugdymo karjerai koordinatorė J. Vaičeskienė

Komentavimo galimybė išjungta.