Susitikimas su MRU užsieniečiais studentais

Kovo 15 d. vyko netradicinė anglų kalbos pamoka „Cultural awareness“. Vyresniųjų klasių mokiniai dalyvavo susitikime su Mykolo Riomerio universiteto užsieniečiais studentais Ajajo Sodique Opeyemi, Idogbo Blessing Fatima (Nigerija) ir Yaya Gafari Segun bei dėstytojomis Vilma Asijavičiūte ir amerikiete Kristina Schimmels. Mokiniai turėjo unikalią galimybę padiskutuoti apie mokslus bei gyvenimą kitose šalyse.

Renginio pradžioje Šeštokų mokyklos dešimtokė Greta Labenskaitė pasveikino svečius daina „I’m addicted to you“. Pamanėme, kad būtų netgi nepadoru nepasveikinti afrikiečių, kurių kultūrą sunku įsivaizduoti be ritmo, skambesio, savotiško šurmulio, būtent daina. Ir neklydome, Yaya Gafari Segun liko maloniai nustebintas ir asmeniškai padėkojo Gretai už atliktą kūrinį.

Lektorė Vilma Asijavičiūtė anglų kalba pristatė jaunojo filologo studijas Mykolo Riomerio universitete. Ji kalbėjo apie galimybes stažuotis užsienyje bei dalyvauti įvairiose studijų mainų programose. Dėstytoja savo kalboje skatino mokinius domėtis kalba, atskleidė praktikos bei įsidarbinimo galimybes pabaigus šias studijas. Ji skatino mokinius rinktis tuos mokslus, kurie suteikia galimybių keliauti, pažinti kitas kultūras, susipažinti su kitomis tradicijomis.

Savo prezentacijose studentai pristatė dvi šalis: Keniją ir Nigeriją. Trumpai apžvelgė savo šalių svarbius istorinius įvykius, geografinę padėtį, klimatą, tradicinius rūbus, patiekalus, sporto šakas. Taip pat jie parengė videomedžiagą apie lankytinas vietas, įspūdingus Afrikos gamtos stebuklus.

Po pristatymų svečiai mielai bendravo su mokiniais bei atsakė į jų pateiktus klausimus. Ruošdamiesi šiai netradicinei pamokai aptarėme, ką būtų svarbu ir įdomu sužinoti. Gal ir ne visko drąsiai klausėme, tačiau mokiniai liko labai sužavėti, turėdami puikią galimybę pabendrauti anglų kalba. Bendraudamas su jaunuoliais Yaya Gafari Segun skatino juos siekti savo tikslų, žinių, nebijoti iššūkių, būti dėkingiems už tai, ką turime.

Lektorė Kristina Schimmels savo pristatyme „Why Words Matter“ kalbėjo apie žodžio esmę, svarbą mūsų gyvenime, citavo didžiuosius mąstytojus, tarp jų ir Justino Marcinkevičiaus eiles. Ji tikino, jog žodis gali pakeisti pasaulį. Jo galia yra ypatinga, jis gali ne tik sukelti pyktį, bet ir suvienyti. Pasak lektorės, tik per žodžio galią mes iškovojome Lietuvos nepriklausomybę. Ji skatino mokinius: „We need to fall in love with words“ (įsimylėkime žodžius).

Kiek daug buvo išsakyta, kaip toli nukeliavome šio susitikimo metu…

Pozityvumas, draugiškumas, užsidegimas, paprastumas, nuoširdumas – tokiais epitetais kitą dieną mokiniai vertino mūsų svečius. Daugelio „Facebook“ paskyrose jau puikuojasi nuotraukos su naujais draugais. Na, o kalbant apie renginio įvertinimą, kas gali būti šauniau už Karolinos Šuminskaitės žodžius: „Mokytoja, aš nenorėjau, kad šis susitikimas baigtųsi.“

Pozityvumo visiems, juk pavasaris jau čia, Mielieji!

Dėkui lektorėms bei šauniems studentams už puikiai praleistą laiką.

Apie minėtas filologijos studijas daugiau informacijos galite rasti apsilakę MRU tinklalapyje arba šiomis nuorodomis:

http://www.mruni.eu/lt/universitetas/fakultetai/humanitariniu-moksluinstitutas/studijos/bakalauro-studijos/dalykine-anglu-ir-kita-uzsienio-kalba/ http://www.mruni.eu/lt/universitetas/fakultetai/humanitariniu-moksluinstitutas/studijos/bakalauro-studijos/vertimas-ir-redagavimas/

Anglų k. mokytoja S. Ažukienė

Komentavimo galimybė išjungta.