Edukacija „Piešimas ant stiklo arba stiklo dekoravimas vitražiniais dažais“

Mes žinome, kad viskas prasideda nuo taško ir tai, kad jis judėdamas brėžia liniją.  Linijos formuoja piešinį, spalvos jį pripildo  o šviesa pažadina, ypač tuomet, kada piešiama ant stiklo. Stiklas – kieta, trapi, skaidri medžiaga. Stiklas gali būti ne tik  įvairiausių spalvų, bet ir dekoruojamas naudojant tam skirtus dažus. Piešimas ant stiklo, tai viena iš tokių paslaptingų technikų, kur kas kartą negali numatyti, kaip atrodys tavo piešinys. Dėl to piešti labai įdomu. Egzistuoja be galo daug stiklo dekoravimo būdų ir tam atlikti dar daugiau priemonių. Piešimas ant stiklo viena iš senovinių ir šiandien ypatingai populiarių meniškų indų ir autorinių interjero detalių gamybos technologijų.

Lapkričio 17 d.  mūsų mokyklos mokiniai  susipažino su stiklo dekoravimo galimybėmis edukacijoje „Piešimas ant stiklo arba stiklo dekoravimas vitražiniais dažais“ ir patys kūrė vitražo nuotaiką dažais ant stiklo.

Edukacinį renginį vedė dailės ir technologijų mokytoja Rita Kulakauskienė ir pradinių klasių mokytoja Gita Dvilinskienė. Renginyje dalyvavo 32 mokiniai. Ši edukacija tai projekto „Eksperimentuok! Išmok! Sužinok! Sukurk!“ gabių bei  talentingų mokinių gebėjimų, motyvacijos, lyderystės  bei  žingeidumo skatinimo tęstinė veikla.

Komentavimo galimybė išjungta.