Išvyka į Vilnių

Startavo gabių ir talentingų mokinių projekto „Eksperimentuok! Išmok! Sužinok! Sukurk!“ įgyvendinimas. Viena iš projekto suplanuotų veiklų buvo išvyką į sostinę Vilnių. Spalio 22 d. 6–10 klasių mokiniai, nepabūgę darganoto rudeninio ryto, džiugiai nusiteikę išvyko į Vilnių.

Vienas iš kelionės tikslų buvo aplankyti Vilniaus katedros požemius. Mokiniai susipažino su požemių koridoriuose bei kriptose įrengtomis ekspozicijomis, informuojančiomis apie laidojimo tradicijas, archeologinius radinius. Matėme vieną iš seniausių Lietuvoje išlikusią Jėzaus nukryžiavimo freską, Karališkąjį mauzoliejų, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovo Vytauto Didžiojo palaikams skirtą sarkofagą ir daugybę kitų įdomių eksponatų.

Pagilinę bei pasitikrinę istorijos žinias, patraukėme Lietuvos Respublikos Prezidentūros link. Čia ne ką mažesnį įspūdį mokiniams paliko apsilankymas moderniausiame Lietuvoje muziejuje – Valstybės pažinimo centre. Mokiniai susipažino su esminiais valstybės elementais: teritorija, gyventojais, valstybės institucijomis ir jų funkcijomis, piliečių teisėmis bei pareigomis. Laikas muziejuje tikrai neprailgo, nes kiekvienas turėjo planšetę, kuria naudodamiesi susipažino su interaktyviomis ekspozicijomis.

Pakeliui namo aplankėme sostinės senamiesčio lankytinas vietas, Aušros vartų koplyčią. Kupini įspūdžių, geros nuotaikos bei praturtinę savo žinias patraukėme namų link.

Anglų k. mokytoja S. Ažukienė

Komentavimo galimybė išjungta.