Išvyka Lietuvos karžygių keliais

5–8 kl. mokiniai kartu su direktore M. Januškevičiene ir pavaduotoja ugdymui J. Vaičeskiene leidosi į išvyką Lietuvos karžygių keliais „Judu, pažįstu, tyrinėju“. Išvyka – viena iš sveikatinimo projekto programos „Sveika šeima, sveikas vaikas“ veiklų. Vykdami į išvyką, tęsėme praėjusių metų idėją aplankyti piliakalnius šalia Nemuno, į juos įkopti, susipažinti su istorine praeitimi, aplankyti gamtos ir kultūrinius objektus.

Pirmiausia pasiekėme Veisiejų apžvalgos bokštą – įveikę aukščio baimę ir sukaupę jėgas, bokšto viršūnėje grožėjomės Veisiejų regioninio parko kraštovaizdžiu, susipažinome su regioninio parko saugomais objektais, augalų ir gyvūnų rūšimis. Merkinėje aplankėme piliakalnį: mokiniai pakartojo istorines žinias, užlipo į piliakalnio viršūnę ir pasitiko nedrąsiai iš už debesio išnyrančią, jau seniai bematytą saulę. Daug daugiau drąsos ir pastangų pareikalavo Merkinės apžvalgos bokštas, kuris yra 25 metrų aukščio ir lipant į bokštą reikia įveikti 243 laiptelius. Dar labiau įspūdį sustiprino Merkinės apžvalgos bokšto svyravimas. Merkinėje yra įsikūręs Dzūkijos nacionalinio parko Lankytojų centras, kuriame mokiniai dalyvavo edukaciniame užsiėmime apie parko lankytinas ir saugotinas vietas bei objektus, etnokultūrinius papročius ir tradicijas, bei aplankė meno kūrinių parodą. Pasibaigus užsiėmimams parko Lankytojų centre, direktorės vedini, aplankė kryžių kalnelį Merkinės mūšio aukoms atminti.
Sakoma, kad sveikame kūne turi būti sveika siela, tad išvyką tęsėme aplankydami Merkinės piramidę Česukų kaime, susipažindami su piramidės atsiradimo ir lankymo idėja. Paskutinis lankytas objektas – Liškiavos bažnyčios ir vienuolyno ansamblis ir Liškiavos piliakalnis.

Įveikę 1310 laiptelių, susipažinę su Dzūkijos krašto lankytinais, istoriniais ir  gamtiniais objektais, gerokai pavargę, grįžome namo.

Komentavimo galimybė išjungta.