Karjeros ugdymo mokymai

Įgyvendinant projektą „Ugdymo karjerai ir stebėsenos modelių sukūrimas ir plėtra bendrajame lavinime ir profesiniame mokyme (I etapas)“ Nr. VP1-2.3-ŠMM-01-V-01-002 pagal 2007-2013 m. Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos 2 prioriteto „Mokymasis visą gyvenimą“ VP1-2.3-ŠMM-01-V priemonę „Profesinio orientavimo sistemos veiklos tobulinimas ir plėtra“, mūsų mokyklos 10-12 kl. mokiniai 2013-12-09 dalyvavo karjeros ugdymo mokymuose „Pirmasis žingsnis į darbo pasaulį“, kurie vyko Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijoje.

Mokymus vedė Lietuvos mokinių švietimo centro  konsultantai – Virginija Alasevičienė, Mindaugas Samuolaitis, Robertas Šunokas ir Mindaugas Suchotskis.

Mokymų temos:

1. Kaip jaunam žmogui pristatyti/parduoti save? (Robertas Šunokas, Lietuvos mokinių švietimo centro karjeros konsultantas).

2. Pasirengimas ir pirmasis pokalbis su darbdaviu (Mindaugas Samuolaitis, Lietuvos mokinių švietimo centro karjeros konsultantas).

3. Motyvacinio laiško rašymas (Virginija Alasevičienė, Lietuvos mokinių švietimo centro karjeros konsultantė).

4. Gyvenimo aprašymo (CV) parengimas (Mindaugas Suchotskis, Lietuvos mokinių švietimo centro karjeros konsultantas).

Projektas tęsis ir 2014 m. Jo metu mokiniai darbdaviams pateiks savo CV, motyvacinius laiškus, vyks į pokalbius su darbdaviais, o kovo 3-6 dienomis galės atlikti praktiką Lazdijų rajono įmonėse.

Ugdymo karjerai koordinatorė Alma Burbaitė

 

Komentavimo galimybė išjungta.