Projektas „Rail Baltica“

    Šeštokų mokykloje vyko projekto Rail Baltica pristatymas. Renginio tikslas- supažindinti Lietuvos moksleivius, vietos bendruomenės narius, o per juos ir visą visuomenę, su projektu „Rail Baltica“ ir jo privalumais. Šeštokų mokyklos bendruomenė- pirmoji, dalyvavusi projekto pristatymų cikle.

    Renginio metu kalbėjo pranešėjai, kurie papasakojo apie projekto „Rail Baltica“ privalumus (informacija apie naująjį maršrutą, naujas paslaugas, išsiplėtusias galimybes aukštos kokybės transporto jungtims tarp Lietuvos ir kitų ES šalių, ES TEN-T programos finansinė pagalba ir pan.).

    Siekiant sudominti ir parodyti, kaip galima asmeniškai pasinaudoti projekto galimybėmis, įspūdžiais apie savo keliones dalijosi  renginio vedėjas, žurnalistas Domas Burkauskas. Apie saugumo prie bėgių svarbą kalbėjo  „Lietuvos geležinkelių“ atstovas, vyr. specialistas Darius Bagdonavičius. Patys aktyviausi, įdėmiausiai klausiusieji mokiniai dalyvavo viktorinoje apie projektą “Rail Baltica”, kurioje laimėtojai buvo apdovanojami „Lietuvos geležinkelių“ įsteigtais prizais – suvenyrais. Bene didžiausią įspūdį mokiniams paliko skysto azoto šou. VšĮ „Mokslas ir Menas“ direktorius Simas Janulis demonstravo mokiniams azoto savybes.

Jurgita Vaičeskienė, pavaduotoja ugdymui, biologijos mokytoja”

Komentavimo galimybė išjungta.