Šeštokų mokyklos NVŠ jaunųjų šaulių lauko pratybos Kalniškės miške

Lapkričio 19 dieną Šeštokų mokyklos NVŠ grupės jauniesiems šauliams vyko lauko pratybos Kalniškės miške kartu su Dainavos apygardos 1-osios rinktinės 108 Lazdijų kuopos kariais savanoriais.

Lauko pratybas paskelbė atidarytas ir visus pasveikino šių pratybų vadovas Aurimas Dzemyda.

Jaunieji šauliai gavo daug teorinių žinių, kurias kartu su kariais savanoriais galėjo išbandyti praktiškai.

Mokėmės šių dalykų: „Pasala ir reakcija papuolus į ją“, „Judu – dengiu“, „Turniketas – kas tai ir kaip tinkamai jį panaudoti“ (kaip tinkamai ir greitai suteikti pagalbą sau ir kitam esant gausiam kraujavimui). Žinoma, atlikom ir eilę lyderiui ugdyti reikalingų veiklų.

Patys šauliai ruošė ir pietus – ant laužo virė barščių sriubą. Dėkui Lukui ir Emai.

Po smagių ir įdomių veiklų pratybas Kalniškės miške uždarė du geriausiai veiklose pasirodę Šeštokų mokyklos jaunieji šauliai – Rokas Botyrius ir Emilis Macenka.

Ypač norėčiau padėkoti šio renginio iniciatoriui ir vadovui Dainavos apygardos 1-osios rinktinės 108 Lazdijų kuopos kariui savanoriui Aurimui Dzemydai ir jo kolegoms: Mantui Slipkauskui, Matui Budreikai, Evaldui Stakvilevičiui, Vidmantui Žibūdai, Jokūbui Tarnavičiui. Smagu, kad savo laisvu laiku ir įgyta patirtimi dalijatės su Šeštokų mokyklos jaunaisiais šauliais.

Taip pat dar kartą norime padėkoti Lazdijų rajono savivaldybei ir Alytaus apskrities karininko A. Juozapavičiaus šaulių 1-ajai rinktinei už suteiktas puikias galimybes Šeštokų mokyklos jaunimui prasmingai ir turiningai leisti laisvalaikį.

Labai AČIŪ tariu savo auklėtiniams, Šeštokų mokyklos jauniesiems šauliams, nepabūgusiems žiemiško oro, ir jų tėvams, išleidusiems ir atvežusiems jaunuolius į renginį. Smagu su Jumis dirbti.

Šiuo renginiu uždarėme šių metų Šeštokų mokyklos NVŠ jaunųjų šaulių grupės lauko renginių sezoną. Gruodį organizuosime ir dalyvausime dar dviejose veiklose, bet jos vyks jau Šeštokų mokykloje ir Alytaus apskrities karininko A. Juozapavičiaus šaulių 1-ojoje rinktinėje.

Komentavimo galimybė išjungta.