Priminimas

Brangūs tėvai / globėjai,
primename, kad moksleiviai ugdymo procese gali dalyvauti tik pasitikrinę savo sveikatos būklę. Šios kasmetinės patikros metu atliekama detali gydytojo apžiūra, kurios metu įvertinama visų vaiko organizmo sistemų veikla ir atliekami pagrindiniai tyrimai. Šie reguliarūs sveikatos patikrinimai reikalingi siekiant įvertinti mokinio galimybes dalyvauti fizinio ugdymo veikloje, diagnozuoti funkcinius bei fiziologinius pakitimus dar ankstyvoje stadijoje, suteikti reikiamus duomenis, išvadas ir rekomendacijas švietimo ar kitai ugdymo įstaigai.
Svarbu atkreipti dėmesį, kad mokinio sveikatos pažymėjimą sudaro 2 atskiros dalys: I dalis „Sveikatos būklės įvertinimas“ ir II dalis „Dantų ir žandikaulių būklės įvertinimas“. Pirmą pažymėjimo dalį užpildo šeimos gydytojas, antrą – gydytojas odontologas arba burnos higienistas. Gydytojų elektroniniu būdu užpildytos I ir II dalys galioja 1 metus.
Todėl prašome visų tėvų / globėjų pasirūpinti savo vaikų / globotinių sveikata, apsilankyti ne tik pas šeimos gydytoją, bet ir pas odontologą ir rugsėjo 1-ąją grįžti į mokyklą visiškai pasitikrinus sveikatą!

Komentavimo galimybė išjungta.