Gabrielė: „Norėčiau, jog mano darbai būtų tarsi mažas priminimas apie tai, kas vyksta aplinkui“

Rudaminos amatų centre pristatyta Lazdijų meno mokyklos Šeštokų skyriaus mokinės Gabrielės Zalieckaitės dailės darbų paroda.

Pristatymo renginyje taip pat buvo Gabrielės dailės mokytoja Inga Kūlokienė, atvyko Lazdijų rajono Šeštokų mokyklos direktorė Alma Burbaitė, Lazdijų meno mokyklos  direktoriaus pavaduotoja Diana Tulabienė.

Pati Gabrielė apie save, polinkį į meną, darbus sako taip: „Į dailę buvau linkusi nuo pat vaikystės, bet rimčiau į tai pradėjau žiūrėti, kai buvau maždaug 12 metų. Tuomet didžiausias įkvėpimas man buvo įvairūs socialinių tinklų dailininkai bei animaciniai filmai. Ilgą laiką per daug nemąsčiau apie tai, ką mano piešiniai reiškia, piešiau tai, kas atrodo gražu ir kas man patiko. Buvo ir keletas tarpų mano gyvenime, kai išvis mąsčiau mesti dailę šalin, bet vis kažkaip sugrįždavau. Neperseniausiai aš ir tai, ką kuriu, patyrė šiokią tokią gan staigią „mini revoliuciją“. Pradėjau kitaip mąstyti beveik apie viską. Supratau, jog savo darbais galiu kažką pasakyti. Ir pasakyti, manau, yra ką, nes nuo mažens buvau nekalbus, kiek uždaras žmogus, man visuomet buvo sunku sudėlioti savo mintis ir jausmus į žodžius. Menas man yra puikus įrankis išreikšti save. Pažvelgus į keletą naujesnių mano darbų, iš pirmo žvilgsnio jie gali atrodyti šiek tiek niūrūs. Jie tokie tikrai ne dėl to, kad aš pati esu niūrus žmogus. Jie tokie, nes noriu žiūrovą priversti susimąstyti apie save ir visuomenę ir puikus būdas tai padaryti yra priversti tą, kas žiūri į mano darbą, pajusti lengvą nepatogumo jausmą. Naujesni mano darbai yra įkvėpti paties žmogaus. Nors aš dažniau vaizduoju žmogiškas problemas ir kitus negerus dalykus, bet į visa tai pati mėgstu žvelgti iš neutralios pusės. Norėčiau, jog mano darbai būtų tarsi mažas priminimas apie tai, kas vyksta aplinkui, nors visa čia dar tik mano kūrybinio kelio pradžia.“

Gabrielės darbus galima apžiūrėti Rudaminos amatų centro salėje kiekvieną darbo dieną nuo 10 iki 12 valandos.

Komentavimo galimybė išjungta.