Lazdijų rajono jaunųjų šaulių sąskrydyje dalyvavo ir Šeštokų mokyklos jaunieji šauliai

Birželio 2–3 dienomis Metelių regioninio parko poilsiavietėje vyko Lazdijų rajono jaunųjų šaulių sąskrydis, kuriame dalyvavo ir Šeštokų mokyklos jaunieji šauliai.

Tik atvykę susiskirstėme į grupes, įsirengėme stovyklavietę, pasistatėme palapines nakvynei, pasirūpinome malkomis laužavietei.

Vėliau įvyko Lazdijų rajono jaunųjų šaulių sąskrydžio atidarymas, vėliavos pakėlimas, visus pasveikino stovyklos vadovas K. Pileckas.

Po to Lazdijų rajono jaunieji šauliai dalyvavo 12 km žygyje pėsčiomis po Metelių regioninį parką.

Vakare vyko komandinės šauliškos veiklos stotelėse: šaudymas iš lanko į taikinį, distancijos įveikimas su ekipuote, granatų mėtymas į taikinį, laužo užkūrimas, persikėlimas su dėžėmis, minų lauko įveikimas, šaudymas iš pneumatinio ginklo į užverčiamus ir paprastus taikinius, persikėlimas virve tarp medžių, paslėptų daiktų ieškojimas miške, šaudymas iš airsoft automatinių ginklų.

Visos veiklos buvo labai įdomios, reikalaujančios tiek individualių, tiek ir komandinių jaunųjų šaulių pastangų.

Sutemus prie laužo vyko komandų prisistatymas, šūkiai, šauliški žaidimai, dainos.

Antrą dieną jaunieji šauliai susipažino su ugniagesio gelbėtojo profesijos subtilybėmis, kurias pristatė Alytaus antroji valstybinės priešgaisrinė gelbėjimo tarnybos komanda.

Po ugniagesių veiklų pristatymo vyko vakarykščių komandinių rungčių rezultatų paskelbimai, jaunųjų šaulių sąskrydžio uždarymas, stovyklavietės sutvarkymas.

Noriu padėkoti Alytaus apskrities karininko A. Juozapavičiaus šaulių 1-ajai rinktinei už suteiktas galimybes Lazdijų rajono jauniesiems šauliams išbandyti savo jėgas jaunųjų šaulių sąskrydyje.

Taip pat noriu pasidžiaugti savo auklėtiniais Šeštokų mokyklos jaunaisiais šauliais (Domantu, Ignu, Justu, Gustu, Skaiste, Austėja, Ligita G., Ligita J., Gerda, Gyčiu, Karoliu, Luku, Andriumi) už pasiryžimą (oras tikrai nelepino), norą išbandyti save, kantrybę, visapusišką pagalbą sąskrydžio metu. Įsitikinau, kad su Jumis tikrai galima eiti į žvalgybą.

Dėkui kolegoms Audriui, Kęstučiui, Egidijui, Algimantui, Astai, Aleksandrui už bendrystę ir kartu puikiai praleistą laiką.

Komentavimo galimybė išjungta.