Vasario 11 d. Šeštokų mokykloje vyko Kalbų ir socialinių mokslų netradicinė diena, kurios pagrindinis akcentas buvo Vasario 16-osios, Valstybės atkūrimo dienos, paminėjimas.

Visi mokiniai: ir mažiausi, ir vyriausi, turėjo savų veiklų. Štai darželinukai, mažieji „Varliukai“ Lietuvos gimtadienį paminėjo taip: piešė, spalvino, lipdė vėliavėles. Po to savo darbą užbaigė lauke – papuošė mokyklos kiemelį.

Ikimokyklinės grupės mažyliai taip pat kruopščiai dirbo: gamino tautinius simbolius.

Pirmokai susipažino su valstybės simbolika, iliustravo dailyraščiu užrašytus mėgstamus eilėraščius.

O štai antrokai rašė dailyraštį ir iliustravo, dėliojo pasakos „Pupelė“ dėlionę, sprendė kryžiažodžius, minė mįsles, kūrė emblemą, o galiausiai vaišinosi šventiniu trispalviu vaisių tortu.

Trečiokams šią dieną teko ieškoti gražių, taisyklingai parašytų lietuvių kalbos žodžių, atsakinėti į viktorinos klausimus bei „austi“ tautines juostas.

4 klasės mokiniams Lietuva yra gimtinė, šalis, kurią myli, gerbia ir puošia savo gerais darbais. Šios dienos netradicinėse pamokose vaikai domėjosi didinga Lietuvos istorija, garsiais žmonėmis, savo krašto praeitimi ir dabartimi.

Lietuvišką tautinį raštą kūrė ir vyresnieji – penktokai piešė ir spalvino spalvinimo priemonėmis, o aštuntokai pasitelkė informacines technologijas.

Taip pat dalis jaunesniųjų mokinių, penktokai, šeštokai ir septintokai, šią netradicinio ugdymo dieną lavino ranką – rašė dailyraštį.

Be to, šeštokai anglų k. gilino žinias apie Lietuvos geografinius objektus: upes, ežerus, kalvas bei medžius. Pagal pateiktus duomenis rašė ir žodžiu lygino ežerų gylį, medžių amžių, upių ilgį, kalvų aukštį, vyko ir integruota muzikos ir lietuvių kalbos pamoka „Vienybės džiaugsmas ir menų sintezė“, kurioje mokiniai daugiau sužinojo apie V. Kudirką, prisiminė „Tautišką giesmę“ ir aptarė, kokią žinutę mums, XXI a. žmonėms, siunčia himno autorius.

Na, o sportuoti mėgstantys bėgo į sporto salę, kur žaidė sportinius žaidimus.

Labai įdomią pamoką apie tradicinį kulinarinį paveldą auklėtiniams septintokams vedė jų auklėtoja.

8–10 klasių mokiniams vyko netradicinės anglų k. ir šiek tiek lietuvių k. pamokos „Skelbiame aukcioną: reikalingi žodžiai“. Pamokos metu mokiniai analizavo įvairius posakius ir patarles laisvės, tėvynės, gimtųjų namų temomis. Lažindamiesi iš įsivaizduojamų pinigų bandė įminti sakiniuose praleistus žodžius. Išaiškėjo, kad geriausi lažybininkai yra 10 kl. mokiniai, kuriems pavyko surinkti ir tūkstantines sumas. 

Gimnazistai taip pat turėjo įdomių veiklų: dalyvavo viktorinose, pasitikrino istorijos žinias, kūrė skrajutes, dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse „Jo didenybė Žodis“ – kūrė fotoneveles.

Žinoma, netradicinė diena neapsiėjo be įvairių meninių ir dokumentinių filmų peržiūrų ir aptarimų. 8–4gd klasių mokiniai žiūrėjo filmus „Knygnešys“, „Nova Lithuania“, „Emilija iš Laisvės alėjos“.

Na, o visų klasių mokiniai kartu su savo auklėtojomis dieną baigė koncerto peržiūra. Numerius koncertui rengė ir įrašinėjo patys mokiniai, padedami muzikos mokytojos ir Meno mokyklos muzikos mokytojos, o viską į vieną sumontavo IT mokytoja. Kviečiame pasidžiaugti jaunaisiais talentais ir jus:

Komentavimo galimybė išjungta.