Rogutininkų turnyras

Sausio 26 dieną Šeštokų mokyklos kieme vyko pradinių klasių moksleivių rogučių lenktynės „Greičiausias (-ia) rogutininkas (-ė) 2022“, taip paminėjome „Žiemos festivalį“. Šiose lenktynėse dalyvauti panoro 9 antrokai, 13 trečiokų ir 12 ketvirtokų. Dėl esamos COVID-19 situacijos rogučių lenktynės vyko kiekvienai klasei atskirai.

Mokiniams reikėjo rogutėmis traukiant krovinį įveikti 20 metrų atkarpą, perlįsti per lanką ir 10 m nučiuožti atsigulus ant rogučių. Vyko labai įnirtinga ir atkakli kova, visiems buvo labai linksma.

Dalyviams įveikus numatytą distanciją, nustačius geriausius laikus, buvo medaliais apdovanoti I, II, III vietų laimėtojai.

Tarp antrokų trečią vietą iškovojo ir bronzos medaliai pasipuošė Andrėja ir Augustas, antra vieta ir sidabro medaliai atiteko Ugnei ir Emiliui. Rogučių lenktynių nugalėtojais tarp antrokų ir aukso medalių savininkais tapo Samanta ir Nojus. 

Tarp trečiokų trečią vietą ir bronzos medalius iškovojo Enrika ir Deivis, antra vieta ir sidabras atiteko Godai ir Simonui, pirma vieta ir aukso medaliais pasipuošė Eurelija ir Kajus.

Tarp ketvirtokų trečia vieta ir bronza atiteko Emilijai ir Dominykui, antrą vietą ir sidabro medalius iškovojo Ugnė ir Vilius, pirmą vietą ir aukso medalius – Viktorija ir Danielius.

Už medalius dėkojame Lietuvos tautinio olimpinio komiteto finansuojamam  projektui „Olimpinė karta“ – „Aktyvi ir kūrybinga Šeštokų mokyklos bendruomenė“.

Po lenktynių visi norintys dar galėjo pasivažinėti rogutėmis, taip pat išbandyti jėgas traukdami virvę ant sniego.

Šiemet gamta mums dovanojo šiek tiek sniego, oras buvo puikus, lenktynės atkaklios ir įdomios, visi vaikai linksmi ir laimingi. Manau, kad reikia organizuoti kuo daugiau renginių, varžybų moksleiviams gryname ore net ir žiemą.

Dar norėčiau padėkoti dešimtokėms ir šeštokams už pagalbą organizuojant rogučių lenktynes. Taip pat už fotografijas dėkui trims Gabrielėms ir Justinai.

Komentavimo galimybė išjungta.