Penktadienio, netradicinės dienos, apžvalga

Š. m. vasario 12 d. mūsų mokykloje vyko netradicinio ugdymo Kalbų ir socialinių mokslų ir valstybės atkūrimo diena. Nuotolinių užsiėmimų metu mokytojai mokinius pakvietė į įvairiausius užsiėmimus. Pirmiausiai mokinių namų langai pražydo, nes juose papuošė gražiausios trispalvės tulpės.

 

Pradinių klasių mokiniai prisiminė svarbiausius valstybės simbolius, klausė, patys skaitė ir netgi kūrė eiles Lietuvai, dalyvavo integruotose pamokose, viktorinose, kūrybinėse dirbtuvėse, „karūnavo kunigaikščius“, klaidžiojo „žodžių labirinte“, apsilankė virtualiame muziejaus ture.

Artėjant puikiai valstybinei šventei, Vasario 16-ajai – Lietuvos valstybės atkūrimo dienai ir šiemet itin žiemiškai Užgavėnių šventei, 4 klasės mokiniai ir anglų kalbos mokytoja V. Lazauskienė užsiėmimo metu pasveikino Lietuvą ir artėjantį pavasarį išties praktiškai ir kūrybingai. Tikėdami, kad jei per Užgavėnes gerai ir sočiai valgysime, būsime sotūs, stiprūs ir sveiki visus metus, mokiniai patys iškepė vardinius blynus Lietuvai, iš kurių sudėjo gimtosios šalies pavadinimą anglų kalba „LITHUANIA“. Dėkoju mokiniams už iškeptas dovanas.

Vyresnieji taip pat turėjo įdomios veiklos – 5–10 kl. mokiniai dalyvavo viktorinoje „Ar pažįstu Lietuvą“, kurios nugalėtojais tapo Ligita Karauskaitė (7 kl.), Miglė Klimavičiūtė (6 kl.), Urtė Šubšinskaitė (7 kl.), Dainora Šuminskaitė (10 kl.), Matas Raginskas (9 kl.), Rytis Pečiukonis (9 kl.). Sveikinam, Jūs tikrai pažįstat Lietuvą! Vėliau, kol šeštokai su lietuvių kalbos mokytoja kalbėjosi, kaip du simboliai – Rūpintojėlis ir Vytis – atskleidžia lietuvių būdą, penktokai ir septintokai su kalbų mokytojomis kūrė meną iš žodžių užsiėmime „Wordcloud: kuriame žodžių debesį“.

Taip pat į Šeštokų mokyklos netradicinės dienos veiklas įsiliejo ir gimnazistai: jie turėjo integruotą anglų ir lietuvių kalbų užsiėmimą „Aš tikrai myliu Lietuvą!“. Rezultatas – daug įdomių minčių, nugulusių į popieriaus lapus arba išbarbentų kompiuterio klaviatūra.

 

Vėliau vyresniųjų klasių mokiniai žiūrėjo filmą „Emilija iš laisvės alėjos“, o patys ištvermingiausieji, nepabūgę lauke spaudžiančio šaltuko, netgi leidosi į „5–10 tūkstančių žingsnių Lietuvai“ ėjimą.

Tai bent nuostabi dienelė! Dėkojame visai mokyklos bendruomenei, taip aktyviai įsitraukusiai į šią nepakartojamų įspūdžių kupiną dieną.

Komentavimo galimybė išjungta.