Dėlionė Tolerancijos dienai

Vaikų ir paauglių nusikalstamumo prevencijos programa „Gerumo link“

Vykdant Vaikų ir paauglių nusikalstamumo prevencijos programą „Gerumo link“ lapkričio 16 dieną mokykloje paminėjome Tarptautinę tolerancijos dieną. Tarptautinė tolerancijos diena minima nuo 1995 m. UNESCO sprendimu. 1996 m. šią šventę minėti paskatino ir Jungtinės Tautos. Šią dieną skatinama atkreipti visuomenės dėmesį į skirtingų nuomonių, skirtingų tautybių žmonių, sergančiųjų ir turinčių problemų toleranciją (lot. tolerantia – kantrybė). Įvairūs socialiniai tyrimai rodo, kad lietuviai labiausiai jaučiasi diskriminuojami dėl amžiaus, lyties ir fizinės bei psichinės negalios.

2020 metų Tolerancijos dienos idėja – tolerancijos dėlionė. Dėlionės tema reiškia nedideles detales, kurias sujungus į vieną visumą, gauname piešinį ar paveikslą tam tikra tema. Dėlionė, sudaryta iš skirtingų gabalėlių, kurias sujungę gauname visos visuomenės ar tam tikros dalies ar bendruomenės  paveikslą. Visuomenę sudaro skirtingi žmonės pagal amžių, lytį, socialinę padėtį, išsilavinimą, pažiūras, pomėgius, gyvenimo būdą ir t. t.

Vieni mokiniai, besimokantys nuotoliniu būdu, piešė piešinius ir vėliau iš jų darėme virtualią dėlionę, kiti, pamokas lankantys mokykloje, čia pat ir darė dėliones. Vėliau iš visų dėlionių padarėme bendrą.

 

Komentavimo galimybė išjungta.