Mokinių išvyka į Lietuvos kelių muziejų

   Balandžio 6-ąją, VĮ „Alytaus regiono keliai“ kartu su Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos ir Alytaus apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu organizavo konkursą, skirtą paminėti Saugaus eismo dieną. Saugiausios komandos titulą pelnė ir pagrindinį prizą – kelionę į Lietuvos kelių muziejų laimėjo Lazdijų r. Šeštokų mokyklos komanda „Švyturėliai“.

   Gegužės 11 d. kelių muziejaus link pajudėjo autobusas kartu su konkurso nugalėtojais, jų palaikymo komanda, lydinčia mokytoja, VĮ „Alytaus regiono keliai“ atstove ir policijos pareigūnais. Prieš tai Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus Veiklos organizavimo ir prevencijos grupės vyresnysis specialistas Ramūnas Petrušis ekskursantams priminė saugaus elgesio kelyje taisykles. Akcentavo, kad įlipti ir išlipti iš autobuso galima tik jam visiškai sustojus, priminė, kad ir autobuse privaloma segėti saugos diržus, kad draudžiama blaškyti vairuotojo dėmesį, vaikščioti ar stovėti judančioje transporto priemonėje.

   Atvykus į muziejų ekskursantus šiltai sutiko vienas iš muziejaus vadovų, įkūrėjų ir puoselėtojų Juozas Stepankevičius, kuris svečiams ne tik aprodė eksponatus, bet ir papasakojo kelių tiesimo ir  muziejaus atsiradimo istoriją. Ekskursantai aplankė net kelias ekspozicijų sales, kuriose  eksponuojami senieji Lietuvos žemėlapiai, nuotraukų albumai, sukaupta daug knygų, žurnalų apie kelių tiesimą, taip pat tiltų, viadukų, sankryžų, autobusų stočių, gamybos įmonių, bazių ir kitų statinių maketai, seniausi kelių tiesimo bei tvarkymo įrankiai, mašinos, vežimai, kelių ženklai. Mokiniai turėjo galimybę ne tik apžiūrėti senovinę techniką, bet galėjo ir patys įvertinti ką reiškia sėdėti už vieno ar kito mechanizmo vairo.

   Kupini įspūdžių ir gerų emocijų ekskursantai dėkojo muziejaus vadovui už pravestą įdomią ekskursiją. Be ekskursijos kelių muziejuje, mokiniai turėjo galimybę išgirsti pasakojimą apie kelininko specialybę iš kelininko veterano lūpų, kuris ragino aktyviai stoti į universitetą ir tapti kelininkais, tiesiančiais kelius ateities kartoms.

Komentavimo galimybė išjungta.