Dainuojamoji poezija: Šeštokai–Seirijai–Varėna

        Džiugu, kad pagaliau naujas (o gal naujas tik mūsų krašte) muzikos žanras skinasi kelią į mokyklą. Tai dainuojamoji poezija. Sutikite, tikrai specifinis žanras.

       Balandžio 13 dieną mūsų mokyklos mokinės Greta Labenskaitė ir Melanija Meilutė, lydimos kelių mokytojų, dalyvavo dainuojamosios poezijos regioniniame konkurse Varėnos viešojoje bibliotekoje. Į šį koncertą merginos pakliuvo neatsitiktinai – pirmiausia jos puikiai pasirodė analogiškame konkurse Seirijų A. Žmuidzinavičiaus gimnazijoje, kur atliko dvi dainas: I. Narkutės “Raudoni vakarai” ir V. Kernagio dainą “Margi sakalai” pagal V. Mykolaičio-Putino eiles. Na, o Varėnoje užduotis pasunkėjo – reikėjo ne tik padainuoti minėtas dainas, bet ir atlikti vieną savo kūrybos dainą. Čia pagelbėjo dar viena kūrybinga 9 klasės mokinė – Rugilė Kairaitytė, parašiusi ne tik žodžius dainai, bet ir muziką. Jaunuosius atlikėjus vertino konkurso sumanytojas, aktorius ir bardas Gediminas Storpirštis, aktorė, režisierė, rašytoja Birutė Mar.

      Nepaisant to, kad pakliūti į respublikinį turą – finalinį koncertą Vilniuje – ir nepavyko, merginos pasirodė tikrai puikiai, liko patenkintos ir, svarbiausia, pasisėmė patirties atlikdamos kiek kitokius muzikos kūrinius ir stebėdamos kitų dalyvių pasirodymus. Norisi tikėti, kad dainuojamoji poezija įgaus pagreitį ir išpopuliarės ir mūsų mokykloje.

Komentavimo galimybė išjungta.