Europos kalbų diena Šeštokų mokykloje

Rugsėjo 26 dieną Lazdijų r. Šeštokų mokykloje, kaip ir didžiojoje Europos dalyje, paminėta Europos kalbų diena. Šios šventės idėja – kalbų mokymosi įvairovės skatinimas, pagarbos visoms Europos kalboms, regionų ir tautinių mažumų kalboms ugdymas.

Mūsų mokykloje būtent šią dieną organizuotas karaokė konkursas. Prie Europos kalbų dienos minėjimo prisidėjo 12 klasės mokiniai: Rita ir Aura skaitė Ievos ir Urtės parengtą pranešimą apie Europos kalbų dieną ir jos reikšmę, Agnė ir Juozas derino aparatūrą bei kiekvieną pertraukų minutę užpildė muzika. Kiekvieną pertrauką mokykloje skambėjo dainos įvairiomis Europos kalbomis: lietuvių, anglų, rusų, vokiečių, italų ir netgi prancūzų. Džiugu, kad mokiniai noriai priėmė jiems mestą iššūkį ir tikrai drąsiai bei nuoširdžiai įsijungė į karaokė dainavimą. Išgirdome ir kartu padainavome tiek dainas iš animacinių ir kino filmų, tiek patriotiškai nuteikiančias lietuviškas dainas, tiek beveik klasika tapusias, tačiau jaunimui gerai žinomas prancūziškas ir itališkas dainas.

Žinoma, nė vienas konkursas neapsieina be apdovanojimų, tad ir Europos kalbų dienai skirtame karaokė konkurse taip pat pagerbti bei kepuraitėmis, skarelėmis, sąsiuviniais, rašikliais apdovanoti labiausiai pasižymėję mokiniai. Prizą tyliausiojo nominacijoje gavo 9 kl. mokinė Andrija Remeikytė , energingiausiojo – 8kl Greta Labenskaitė ir 6kl Martynas Malažinskas, aktyviausiojo – 6kl Agnė Malažinskaitė ir 10kl Neda Armalytė, dainigiausiojo – 9kl Melanija Meilutė, išraiškingiausiojo – 9kl Deimantė Kunsevičiūtė.

Komentavimo galimybė išjungta.